Jijona – Vall de Cuperus €65.000

“Vall de Cuperus” betreft een groot hoog gebouw van 4 verdiepingen aan de toegangsweg naar het centrum en naar het oude stadsgedeelte van Jijona, op slechts 20 minuten rijden afstand van het strand van El Campello en op minder dan 30 minuten rijden van de Internationale Luchthaven van Alicante. Aan de overkant van de straat verbouwt de gemeente een monumentaal pand tot de nieuwe stadsbibliotheek. In de straat zijn verder enkele winkels, horecagelegenheden en een B&B gevestigd. Oorspronkelijk werd “Vall de Cuperus” bewoond door een familie die Turrón produceerden. Bekijk een video van de binnenkant van dit huis op YouTube, of hieronder.


De meest voor de hand liggende nieuwe bestemming voor dit grote huis met wel 8 kamers, een indoor grot en een middeleeuwse patio, is een grote gezinswoning of een vakantiewoning. Ook voor het gebruik door groepen of voor verhuur van de diverse verdiepingen als vakantie appartementen, is dit huis bijzonder geschikt!

Vall de Cuperus, Jijona €65.000

Een houten voordeur geeft toegang tot een grote inkomhal met achterin een grote grot. Deze grote werd uit de rotsen gehakt om zo opslagruimte te creëren tijdens de productie van turrón. Een hoge draaitrap geeft toegang tot de drie bovengelegen verdiepingen en het dakterras. De woning valt onder de regeling: “PLAN DE REFORMA INTERIOR DEL CASCO ANTIGUO DE JIJONA“, wat een renovatie met tot 95% subsidie mogelijk maakt.

De drie aan de straatkant gelegen voorkamers van “Vall de Cuperus” zijn licht en groot. De hoge balkondeuren, de originele plafondbalken en de originele klassieke vloeren geven de kamers een monumentaal gevoel. De drie voorkamers op elke verdieping kunnen als afzonderlijke appartementen worden ingericht, met elk een kleine keuken en badkamer. Ze kunnen echter ook ingedeeld worden als woon en slaapkamers, waarbij de achterkamers van “Valle de Cuperus” tot keukens en badkamers verbouwd kunnen worden. In de voorkamer van de bovenste verdieping moet een gedeelte van de vloer vernieuwd worden.

In totaal zijn er in “Vall de Cuperus” vijf achterkamers. De achterkamers van werden gebruikt als keukens en als gemeenschappelijke ruimten. Twee van de huidige achterkamers zouden in de toekomst als slaapkamer gebruikt kunnen worden. In de drie overige achterkamers kunnen moderne keukentjes en badkamers worden gebouwd.

Afhankelijk van de manier waarop “Vall de Cuperus” in de toekomst gerenoveerd wordt, kan het huis beschikken over in totaal 5 slaapkamers, drie keukens, 3 badkamers en een dakterras. Indien het huis echter als gezinswoning gebruikt zal worden, dan kan ook gedacht worden aan 6 slaapkamers, één grote eetkeuken en een grote badkamer.

“Vall de Cuperus” beschikt aan de achterkant over een soort gemeenschappelijke patio. Twee deuren geven op verschillende verdiepingen toegang tot de achterkant van het huis. Beneden in de patio is een boogvorm te zien. Achter deze boogvorm, in het naastgelegen pand, is te zien hoe hier in vroegere tijden een soort middeleeuws aandoend steegje onder het huis doorliep naar de straat. De achterkant van de patio geeft middels een klein deurtje uit op de hoger gelegen straat achter het huis. “Vall de Cuperus” kan dus ook van achteraf benaderd worden! (interessant ivm verbouwingswerkzaamheden!)

Ten behoeve van het bereiden van maaltijden, de bereiding van Turrón en verwarming in de winter, waren er in “Vall de Cuperus” diverse oude schoorstenen en fornuizen. Tegenwoordig ligt het meer voor de hand om het huis te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer door gebruik te maken van airco installaties. De oude schoorsteenkanalen kunnen derhalve ideaal hergebruikt worden om leidingen, verluchtingsbuizen, afvoerbuizen en kabels in weg te werken.

Dakterras Vall de Cuperus, Jijona €65.000

Zeker in de zomer is het kunnen beschikken over een dakterras een welkome luxe! Een luchtje scheppen, romantische avondjes met barbeque en vrienden, een opblaasbaar zwembadje, of zelfs een klein “kruidentuintje” maken het leven in Jijona nóg aangenamer!

Wil je het huis “Mare de Deu” in Jijona bezichtigen? Maak dan nu een bezichtigingsafspraak! Neem contact met mij op via bartbus@gmail.com of klik op het onderstaande WhatsApp symbool en stuur mij een bericht.