Investeren in Jijona

Investeren, renoveren, wonen, verhuren, een eigen zaak starten, een ander leven beginnen. Stuk voor stuk projecten die zichzelf terugbetalen!

Investeren in vastgoed in het oude stadsgedeelte van Jijona kan u een flink rendement opleveren! Het kopen en vervolgens verbouwen van een huis in Jijona is daarom dus zeker iets om over na te denken. Met een bedrag van slechts € 50.000 voor de aankoop en de renovatie van een woning in Jijona, zou je op jaarbasis €20.000 aan huurinkomsten kunnen genereren! Bovendien stijgt de waarde van uw huis; niet alleen door de marktwerking, maar tevens door het creëren van meerwaarde en/of economische activiteit. Het verbouwen van een goedkope bestaande woning in de oude binnenstad van Jijona kan een investering zijn die uiteindelijk dik wordt terug verdiend, en wie wil dat nu niet?

Het renoveren van een woning in de oude binnenstad van Jijona zal veel mensen afschrikken. Vlamingen en Nederlanders dromen immers van een prachtig huis onder de zon, met een eindeloos strand voor de deur, een zwembad in de achtertuin, een eigen fitnessruimte, jacuzzi en barbecue, extra slaapkamers voor de familie en allemaal het liefst zo goedkoop mogelijk en zonder moeite!

Toch kan het verbouwen van een huis in Jijona vele voordelen met zich meebrengen. U verbouwt het huis niet alleen naar de woning die u in zelf gedachte heeft, u kunt ook nog eens profiteren van een flinke waardevermeerdering van uw investering! Een groot bijkomend voordeel van renoveren is dat bij de aankoop van een bewoonbaar huis, u de renovatie kunt (laten) uitvoeren wanneer u dat zelf het beste uitkomt, terwijl u toch reeds van het huis gebruik kunt maken.

Er zijn tal van verschillende factoren die bepalen of het verbouwen van een bestaande woning u uiteindelijk het gewenste rendement oplevert. Goede begeleiding bij het aankopen van een verbouwproject is allereerst van groot belang. Daarnaast is het natuurlijk cruciaal om met een betrouwbaar bouwteam aan de slag te gaan. Het is belangrijk om te kiezen voor partijen die u kunt vertrouwen zodat u niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Wonen in Jijona is een ander leven beginnen. Een “ander leven”,… wat is dat dan concreet? Dat hang natuurlijk van jezelf af, maar sommige dingen zijn voor iedereen gelijk: In België en Nederland is het ‘s winters vaak grauw en grijs. De mensen leven daardoor een groot gedeelte van de dag binnenshuis. In Jijona ben je overdag buiten! Als het in midden- en noord Europa in december al -4°C is, dan is het in de provincie Alicante vaak dagelijks nog tussen de 14 en 18°C. En zelfs als het eens een dag of drie wat minder mooi weer is, dan is er daarna altijd weer zon!

Spanje is een “vakantieland” en mensen die in Jijona wonen blijven dat gevoel altijd een beetje houden en koesteren. Het levensritme is hier anders en er is meer tijd om te genieten. Je kunt hier overheerlijk eten, je zit in minder dan een half uurtje vanuit Jijona op het strand, na vijf minuutjes lopen ben je het dorp uit en zit je in de ongerepte natuur met veel verschillende landschappen en je mag iedere dag genieten van een middagdutje tijdens de siësta. Je gaat een stuk relaxter leven. Je leeft minder op de tijd, je wordt flexibeler en je maakt je niet meer zo druk.

De Costa Blanca is een zeer populaire locatie voor toeristen (en met reden!). De verhuur van uw woning in de vakantieperioden is dan ook een reële mogelijkheid. Zo kan een goedkoop huis kopen in het vlak bij het strand gelegen Jijona, resulteren in een duurzame belegging met een jarenlang rendement. Omdat u een oud pand renoveert, kan u zelf bepalen hoe u later uw woning te huur zal gaan aanbieden: bijvoorbeeld gespecialiseerd voor groepen en sporters, luxe of juist low-budget, voor familievakanties met kinderen en huisdieren of juist voor romantische stelletjes, op dagbasis, weekbasis,… of voor langdurige huur. Alles is goedkoper in Jijona: de aankoop, de verbouwing, de belastingen, etc. Hierdoor kan ook een eventuele verhuurprijs veel lager liggen wat het weer extra aantrekkelijk maakt voor potentiele vakantieklanten.

U kunt natuurlijk ook overwegen om een goedkoop oud huis in Jijona te kopen en vervolgens te renoveren om er niet alleen te wonen of te verhuren, maar er tevens een eigen zaak te starten! Om een dergelijke stap te vereenvoudigen heeft de gemeente Jijona de vergunningsdrempels drastisch verlaagd. Een creatieve ondernemer kan daarom in Jijona een interessant en gevarieerd toeristisch aanbod ontwikkelen.

Er zijn talloze mogelijkheden denkbaar waar ook zeker een groeiende behoefte aan ontstaat, zoals bijvoorbeeld een casa rural of bed & breakfast, een banketbakkerij, een Belgisch café, een Nederlandse snackbar, een Vlaams frietkot, ateliers voor kunstenaars, beeldhouwers of schilders, verhuur van mountainbikes, e-bikes en quads, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *