Een Vlaams Frietkot of een Hollandse Snackbar zou hier een absoluut commercieel succes zijn!

De maand mei is de maand van de tapas in Jijona (Xixona). In 2011 begonnen we met de eerste editie van een nieuw gastronomisch evenement: “Tapeando con Turrón”. Lokale horeca ondernemers demonstreren met een gevarieerd aanbod van tapas het grote potentieel van Turrón (nougat) in de keuken. Door middel van een kaart leggen zowel klanten als een professionele jury een route af, om tapas te proeven en te beoordelen in de lokale bars, restaurants of ijssalons.

In de tijd dat ik de manager was van het toenmalige “Hotel Jijona” (nu Casa Rural Jijona), nam ik als ondernemer een aantal keren deel aan de wedstrijd. Ik bedacht tapa’s als “hamburger met turrónsaus”, “bitterballen met een turrón/mosterdsaus” “Stoofvlees al Turrón” en “Frikandel Speciaal (curryworst) met pikante turrón/curry/ketchup.

Misschien verbazend, maar de bewoners van Jijona waren gek op onze Vlaamse en Nederlandse frituur cultuur! Een Vlaams Frietkot of een Hollandse Snackbar zou hier in de Casco Antiguo van Jijona een absoluut commercieel succes zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *