Een gouden toekomst in de “Casco Antiguo” van Jijona!

Al bijna 20 jaar lang staan talloze huizen in de oude binnenstad van Jijona te koop voor prijzen onder de €50.000. Leegstand en verkrotting nemen jaar na jaar toe en de resterende bewoners klagen steen en been. Na een aantal jaren van plannen, onderzoeken en vergaderen heeft de gemeente Jijona vanavond haar plannen voor het oude stadsgedeelte van Jijona aan de betreffende bewoners gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in de Casa de Cultura. Kort samengevat komt het er op neer dat de gemeente de komende 6 jaar bijna 10 miljoen euro zal gaan investeren in het middeleeuwse gedeelte van het dorp. De restanten van het kasteel zullen worden gerenoveerd en er zullen talloze vernieuwingen en verbeteringen worden uitgevoerd in de middeleeuwse stadswijk. Een groots, kostbaar en ambitieus plan, maar van de huiseigenaren wordt ook een bijdrage verwacht! Er ontstond een lichte paniek in de zaal bij het horen van deze laatste uitspraak. Isabel López Galera, burgemeester van Jijona, legde uit dat de gemeente Jijona haar bewoners en eventuele kopers en investeerders met diverse interessante subsidies en met raad en daad zou helpen en bijstaan bij het nakomen van hun verantwoordelijkheden als huiseigenaren in de oude binnenstad van Jijona. Samen sterk en op naar een prachtige oude binnenstad in Jijona!