Jijona – Mare de Deu €40.000

Het huis “Mare de Deu” is in het oude stadsgedeelte van Jijona, op slechts 20 minuten rijden afstand van het strand van El Campello en op minder dan 30 minuten rijden van de Internationale Luchthaven van Alicante. Het betreft een gelijkvloers begane grond appartement van ongeveer 115 m2. Er zijn nergens trappen in het huis. Op dit moment zijn er 4 slaapkamers en een grote open keuken. Water en elektriciteit zijn aangesloten. Breedband Internet is via glasvezelkabel aansluitbaar. Het huis kan bewoond of verhuurd worden, maar is tevens uitermate geschikt om een winkel of werkplaats in te starten. De woning valt onder de regeling: “PLAN DE REFORMA INTERIOR DEL CASCO ANTIGUO DE JIJONA“, wat een renovatie met tot 95% subsidie mogelijk maakt. Bekijk een video van de binnenkant van dit huis op YouTube, of hieronder.

Het huis “Mare de Deu” €40.000


“Mare de Deu” werd gebouwd in 1850. In de voorkamer van het huis “Mare de Deu” was vroeger een kleine groentewinkel gevestigd. Aan de binnenkant is goed te zien hoe waar nu een raam zit, er vroeger een grote etalageraam heeft gezeten. De winkel is eenvoudig te bereiken met auto, bestelbus of kleine vrachtwagen voor laden en lossen, maar er kan niet voor de deur geparkeerd worden in deze enkelrichtingstraat. Naast de voordeur zit de watermeter.

Buitenkant Mare de Deu

Een gangetje verbind de voorkamer met een grote open keuken. Links in het halletje zit de stoppenkast en een bergkast. Rechts in het gangetje geeft een deur toegang tot een slaapkamer. Vooraan rechts in de keuken zit een grote inloopkast. Achterin de keuken bevinden zich een kleine badkamer en een schuifraam met toegang tot een piepklein balkonnetje.

De keuken van Mare de Deu

Midden links in de keuken geven twee deuren toegang tot een tussenkamer of salon. De vloer van deze kamer is betegeld met prachtige originele vloertegels uit de streek. Een raam waarvan de houten deuren open kunnen zorgt voor daglicht in de kamer. De 2 glazen deuren links in deze kamer en de glazen deur achterin zijn gemaakt van gezandstraald glas met een Art Nouveau motief van een leliebloem. Bij binnenkomst meteen links is er een grote inloopkast. Verderop links is een ruimte die als slaapkamer werd gebruikt.

De tussenkamer of salon van Mare de Deu

Twee mooi gedecoreerde glazen deuren geven vanaf de salon toegang tot 2 achterkamers. Beiden van deze kamers werden als slaapkamer gebruikt. De rechterkamer heeft een raam met houten deuren die open kunnen. De linkerkamer is middels een open doorgang verbonden met de rechterkamer.

Achterkamer Mare de Deu

Links achterin de keuken zit een piepkleine badkamer met een douchecabine, een WC en een lavabo.

Het huis “Mare de Deu” kan door haar toekomstige bewoners meteen bewoond worden. Echter, er moet geschilderd worden, er moeten enkele kleine reparaties uitgevoerd worden aan plafonds en tegelwerk, er moet een nieuwe water verwarmingsketel geplaatst worden en er dient een airco installatie te worden geplaatst voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer.

Het is echter ook goed mogelijk om een gedeeltelijke of gehele herbestemming te geven aan het huis door er een winkelruimte of werkruimte te creëren of door het huis geschikt te maken voor toeristische verhuur aan groepen tot 8 personen. Wil je het huis “Mare de Deu” in Jijona bezichtigen? Maak dan nu een bezichtigingsafspraak! Neem contact met mij op via bartbus@gmail.com of klik op het onderstaande WhatsApp symbool en stuur mij een bericht.