Jijona – Maribel de Tibi €35.000

“Maribel de Tibi” is gelegen in het oude stadsgedeelte van Jijona, op slechts 20 minuten rijden afstand van het strand van El Campello en op minder dan 30 minuten rijden van de Internationale Luchthaven van Alicante. Het is een klein huisje met een woonkamer, een badkamertje, een oude keuken, een soort kelderkamertje, een “Indoor Cave” (grot), drie slaapkamers en een dakterras. Omdat elektriciteit en water zijn aangesloten is het huis in theorie per direct bewoonbaar. Echter, dit zou meer “kamperen” dan “wonen” zijn. Het huisje moet gerenoveerd worden. Bekijk een video van de binnenkant van dit huis op YouTube, of hieronder.


Een renovatie van het huis “Maribel de Tibi” houdt in: het opknappen en vooral schilderen van de voorgevel. Vervangen van ramen en deuren, vervangen van waterleidingen en elektrische leidingen, de bouw van een nieuwe keuken, de bouw van een nieuwe badkamer, schilderwerken en herstelwerken aan de muren en de plafonds binnenin het huis, grondige renovatie van de indoor cave, plaatsing van een airco systeem.

Jijona – Maribel de Tibi €35.000

Na afronding van een renovatie is “Maribel de Tibi” uitermate geschikt voor vakantieverhuur, het hele jaar door. Drie slaapkamers kunnen slaapruimte bieden voor een zestal personen.

Bij “Maribel de Tibi” is het letterlijk met de deur in huis vallen: de voordeur geeft toegang tot de woonkamer. Aan de linkerkant van de woonkamer geeft een deur toegang tot een kleine oude badkamer en daarnaast een oude wasplaats. Recht tegenover de voordeur geeft een doorgang toegang tot een oude keuken. De woonkamer heeft een verlaagd plafond wat de originele houten plafondbalken verbergt.

De badkamer en het naastgelegen washok zijn verouderd. De badkamer is in principe bruikbaar, maar voldoet niet aan de wensen van onze tijd. Door de badkamer en het naastgelegen washok samen te voegen zou één grote ruimte ontstaan die beter geschikt zou zijn. Het is echter ook mogelijk om bijvoorbeeld één van de kamers op de eerste verdieping om te bouwen tot badkamer en de huidige ruimte op de begane grond verdieping een andere bestemming te geven. Alle waterleidingen, afvoerbuizen en elektriciteitskabels in het huis “Maribel de Tibi” moeten vervangen worden!

Rechts achterin de keuken, naast de trap naar boven, geeft een deur toegang tot een oude ongestucte en onbetegelde kamer. In deze kamer is duidelijk te zien dat dit ooit de oorspronkelijke keuken was. De schoorsteenopening boven het keukenvuur is nog zichtbaar in het plafond (zie video). Later werd de huidige keuken gebouwd. Ook deze voldoet al lang niet meer aan de standaarden. De plaatsing van een nieuwe, moderne keukenhoek is daarom noodzakelijk. Achterin de huidige keuken zit links in de hoek de doorgang naar de “Indoor Cave”.

De eerste verdieping bestaat uit twee kamers die in principe beiden als slaapkamers gebruikt zouden kunnen worden. Omdat echter de badkamer op de begane grond niet aan de huidige tijds-eisen voldoet, zou overwogen kunnen worden om één van deze kamers te verbouwen tot badkamer Een andere optie is het verwijderen van de scheidingsmuur tussen deze beide kamers zodat één grote slaapkamer ontstaat.

De tweede verdieping bestaat een een slaapkamer en een dakterras. Plaatsing van een airco unit voor in de zomer is hier zeker geen overbodige luxe. Het dakterras is klein maar functioneel. Het creëert dat heerlijke extra stukje vakantiegevoel! Het terrasje van “Maribel de Tibi” geeft uitzicht op de omliggende straatjes. In de verte is ook een stukje van de middellandse zeekust te zien. De prachtige stranden van de Costa Blanca liggen met de auto op slechts 20 minuutjes rijden vanaf Jijona! Ten noorden van Jijona zijn de bergen te zien. Fantastische wandelgebieden zorgen voor ieder wat wils in de omgeving van Jijona.

Wat voor de één bezien wordt als een hoop “zooi”, wordt door de ander omgetoverd in een prachtige unieke “feature” waarvan later fotos verschijnen in de Home Decor vakbladen! Diverse huizen in Jijona, die vaak méér dan 200 jaar oud zijn, hebben ergens onder het huis of achter het huis een in de rotsen uitgehakte “grot”. “Nieuwe bewoners” van deze huizen, vaak afkomstig uit het noorden van Europa, hebben deze grotten opgeknapt tot heerlijke extra kamers die aan hun huizen nu een hele speciale “touch” geven! Toegegeven: het is veel werk, maar wél absoluut de moeite waard! Kijk hier maar eens voor voorbeelden.

Wil je het huis “Maribel de Tibi” in Jijona bezichtigen? Maak dan nu een bezichtigingsafspraak! Neem contact met mij op via bartbus@gmail.com of klik op het onderstaande WhatsApp symbool en stuur mij een bericht.