Jijona – Casa Hna de Moisés €50.000

Casa “Hermana de Moisés” bevindt zich in het mooiste stukje van de casco antiguo van Jijona, op slechts 20 minuten rijden afstand van het strand van El Campello en op minder dan 30 minuten rijden van de Internationale Luchthaven van Alicante. Het is mogelijk om met een auto tot voor de deur te komen. Voor de deur parkeren is echter niet toegestaan. Tegenover het huis is een klein hoekje met een mooie muurschildering van de “Moro Traïdor”, een scène uit het feest van de Moros y Cristianos in Jijona. Het huis werd enkele jaren geleden stijlvol gerenoveerd, maar het werd sindsdien nooit bewoond. Elektriciteit en water zijn daarom (nog) niet aangesloten. Het huis is veel groter dan het aan de buitenkant lijkt. Bekijk een video van de binnenkant van dit huis op YouTube, of hieronder.Met een grote mooie inkomhal verwelkomt Casa Hermana de Moisés haar bewoners. Er is voldoende ruimte om bijvoorbeeld fietsen of motoren te stallen. Bij binnenkomst is meteen te zien hoe mooi en stijlvol het huis werd gerenoveerd. Er is slechts een grondige schoonmaakbeurt vereist, en vooral schilderwerk en hier en daar een klein herstel.

What you need is what you get: een toilet en een lavabo. Verder zijn er op de begane grond een eetkamer, een keuken, een kleine bodega en een trap naar boven. Via de trap komt het daglicht tot diep in het huis binnen.

De “eetkamer” of “woonkamer” in Casa Hermana de Moisés kan desgewenst ook als “slaapkamer” worden gebruikt. De slaap capaciteit van het huis ligt daarmee tussen de 4 en 8 personen, wat het huis tot het ideale vakantiehuis maakt.

De grote keuken biedt voldoende ruimte voor een eettafel en kan dus als eetkeuken worden gebruikt.

Op de fotos en in de video is duidelijk te zien hoe Casa Hermana de Moisés mooi en stijlvol gerenoveerd werd, waarbij zo veel mogelijk de originele features van het huis behouden zijn gebleven. Door het open karakter en de witte kleur van de verschillende ruimtes kan het daglicht tot diep in het huis binnenkomen, terwijl tijdens de hete zomerperiode de temperatuur in huis toch aangenaam fris blijft.

Naast de keuken zit nog een kleine bergruimte die als wijnbodega kan dienen. Het huis krijgt op die manier een feestelijk vakantie karakter wat het extra succesvol maakt bij bijvoorbeeld vakantieverhuur.

Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime slaapkamer met houten balkondeuren. De slaapkamer is groot genoeg voor een tweepersoonsbed, meerdere eenpersoonsbedden of stapelbedden. Het gipsen plafond in deze kamer is licht beschadigd en behoeft enig herstel.

Meteen naast de slaapkamer op de eerste verdieping ligt de badkamer, zoals te zien is in de video. De badkamer bestaat uit een ruime douchecel, een lavabo en een toilet.

Op de eerste verdieping bevindt zich tevens een tweede ruime slaapkamer. Deze kamer kan als slaapkamer worden gebruikt, maar eventueel ook als woonkamer. Een mooie lichte trap geeft toegang tot een derde slaapkamer.

Op de tweede verdieping zorgt een glazen lichtkoepel voor daglicht. Naast deze ruime derde slaapkamer zit een badkamer met douche, lavabo en toilet.

Wil je het huis “Hna de Moisés” in Jijona bezichtigen? Maak dan nu een bezichtigingsafspraak! Neem contact met mij op via bartbus@gmail.com of klik op het onderstaande WhatsApp symbool en stuur mij een bericht.