Jijona – Casa Delfina €105.000

Ideaal voor verhuur aan grotere groepen: “Casa Delfina”, gelegen in het oude stadsgedeelte van Jijona, op slechts 20 minuten rijden afstand van het strand van El Campello en op minder dan 30 minuten rijden van de Internationale Luchthaven van Alicante. De eigendom “Casa Delfina” zijn twee naast elkaar gelegen panden met twee aparte escrituras, die aan dezelfde eigenaar toebehoren en die samen als geheel verkocht worden. De panden zijn op de eerste, tweede en derde verdieping met elkaar verbonden. Water en elektra zijn aangesloten in “Casa Delfina” en het pand is per direct bewoonbaar. Het rozekleurige pand voldoet redelijk aan de normen van onze tijd. Het naastgelegen beigekleurige pand heeft een renovatie nodig. Met haar 14 slaapkamers, 5 badkamers, 3 keukens en 2 grote dakterrassen is “Casa Delfina” een ideale locatie om te verhuren aan groepen tot 35 personen; bijvoorbeeld wielerploegen, muzikanten, gasten op een huwelijksfeest, wandelgroepen, etc. Bekijk een video van de binnenkant van dit huis op YouTube, of hieronder.Afhankelijk van de manier waarop “Casa Delfina” in de toekomst gebruikt zal worden, zijn er diverse mogelijkheden. Zo kan deze eigendom enerzijds volledig geschikt gemaakt worden voor het onderbrengen van grote groepen, door bijvoorbeeld een grote eetkamer, een grote woonkamer en een grote keuken te creëren en de overige kamers als slaapkamers in te richten. Anderzijds kunnen de beide panden van elkaar gescheiden worden zodat diverse volledig autonome appartementen ontstaan.

“Casa Delfina” is geen luxe villa aan het strand en het hoeft er ook niet zo uit te zien. Het is een huis in het oude gedeelte van Jijona, in de bergen op een kwartiertje rijden van het strand. Het huis is geschikt als groepsaccommodatie en het moet derhalve ook bestand zijn tegen grotere groepen. Inrichting en decoratie moeten daarop gericht zijn. Bepaalde kamers moeten herschilderd worden, evenals de buitenkant van het pand. Er moet voldoende gemeenschappelijke zit- en relaxruimte zijn. Vooral de badkamer(s) en de keuken(s) moeten geschikt worden gemaakt voor het gebruik door meerdere mensen tegelijk.

“Casa Delfina” heeft drie keukens. Echter, indien het huis als groepshuis zal worden gebruikt is één keuken voldoende. De meeste groepen zullen slechts van de keuken gebruik maken voor het ontbijt. De overige maaltijden zullen vaak buitenshuis genuttigd worden. Één grote keuken die geschikt is om een maaltijd te bereiden voor een groep is in dat geval voldoende. Ook de diverse “wasruimtes” zijn in dat geval overbodig en kunnen een herbestemming krijgen als slaapkamer of recreatieruimte.

Bij een normale bezetting van de slaapkamers in “Casa Delfina” door maximaal 2 personen per kamer, komt met 14 slaapkamers het totaal op 28 personen. Echter, bij het onderbrengen van groepen zoals wandelaars, fietsers of muzikanten of zelfs jongeren en adolescenten, is het niet vreemd om tevens gebruik te maken van stapelbedden. In dat geval zouden er bijvoorbeeld 4 personen in een slaapkamer passen. Indien 3 van de 14 slaapkamers op deze manier ingericht zouden worden, groeit de bezettings-mogelijkheid van “Casa Delfina” al naar 34 personen!

Wil je het huis ” Casa Delfina” in Jijona bezichtigen? Maak dan nu een bezichtigingsafspraak! Neem contact met mij op via bartbus@gmail.com of klik op het onderstaande WhatsApp symbool en stuur mij een bericht.