Jijona – Casa Conchi de Galera €60.000

Twee voor de prijs van één: “Conchi de Galera” zijn twee naast elkaar gelegen eigendommen met twee aparte escrituras, die aan dezelfde eigenaar toebehoren en die samen als geheel verkocht worden. De eigendom ” Conchi de Galera ” is gelegen in het oude stadsgedeelte van Jijona, op slechts 20 minuten rijden afstand van het strand van El Campello en op minder dan 30 minuten rijden van de Internationale Luchthaven van Alicante. Het “woonhuis” betreft een pand van 4 verdiepingen met 3 slaapkamers, een waskamer, een badkamer, een keuken en een woonkamer. Bij de naastgelegen parkeergarage horen nog 3 bovengelegen kamers die enkel vanuit de garage bereikbaar zijn. In beide panden zijn water en elektriciteit aangesloten. “Conchi de Galera” kan per direct bewoond worden, maar voldoet niet aan de normen van deze tijd. Desgewenst laat de eigenaar de meubels in het huis achter zonder daarvoor extra kosten te rekenen. De woning valt onder de regeling: “PLAN DE REFORMA INTERIOR DEL CASCO ANTIGUO DE JIJONA“, wat een renovatie met tot 95% subsidie mogelijk maakt. Bekijk een video van de binnenkant van dit huis op YouTube, of hieronder.In de parkeergarage van “Conchi de Galera” passen twee autos achter elkaar. De garagepoort wordt geopend en gesloten door middel van een afstandsbediening.

Het is een luxe om in Jijona een eigen parkeergarage naast je huis te hebben. De meeste dorpsbewoners moeten het zonder doen. Ze zijn het gewend om hun autos elders te parkeren en naar huis toe te lopen. Toch zijn er ook andere mogelijkheden! De ruimte is uitermate geschikt om te verbouwen als café, winkel, of snackbar. Er is grote behoefte aan dergelijke initiatieven in de casco antiguo van Jijona! Door ook gebruik te maken van de drie bovengelegen kamers ontstaat bergruimte en kantoorruimte. Wat nu dus “slechts een garage” is, kan in de toekomst een hoge economische waarde verkrijgen.

De ruimte achterin de garage is vrij laag. Bij gebruik als garage stoort dit niet. Indien echter wordt gekozen voor een andere bestemming voor de garage, dan bestaat de mogelijkheid om het hier plafond (de vloer van de ruimte achterin boven de garage) te verwijderen. Hier kan dan een nieuwe trap naar de bovengelegen kamers worden gebouwd, alsook toiletruimten of een keuken. De twee kamers die zich boven de garage bevinden vormen een L en zijn met elkaar verbonden. In de voorste kamer geeft een raam met een klein balkon zicht op de straat.

Meteen bij het binnenkomen in de hoofdwoning van “Conchi de Galera” is er een woonkamer. Het venster in de woonkamer geeft zicht op de straat. Indien de koper dit wenst, zullen de meubels die in het huis staan worden achtergelaten zonder daarvoor een meerprijs te vragen.

Op de begane grond verdieping, naast de woonkamer van “Conchi de Galera”, zit een kleine keuken. Hoewel alles aanwezig en bruikbaar is in deze keuken, voldoet het niet aan deze tijd. Tussen de keuken en de woonkamer zit een kleine bergkast en een trap naar de bovengelegen verdiepingen.

In deze slaapkamer op de eerste verdieping is ruimte voor een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden / stapelbedden. Opvallende originele vloertegels sieren deze kamer. De eigenaar is bereid om alle meubels achter te laten zonder daarvoor een meerprijs te vragen.

De badkamer met lñogbad kan gebruikt worden maar voldoet niet aan de eisen van deze tijd.

Ook in de slaapkamer op de tweede verdieping passen een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden / stapelbedden. Verder is er op deze verdieping ook een waskamer. Na het wassen van kleding werd deze door het raam buiten te drogen gehangen.

De slaapkamer op de derde verdieping is door een gipsen wand in tweeën gedeeld. Er is net als in beide andere slaapkamers plaats voor een tweepersoonsbed of of twee eenpersoonsbedden / stapelbedden. Hiermee komt de totale slaap capaciteit van “Conchi de Galera” op tussen de 6 en 12 personen. Aan de andere kant van trap op deze verdieping zit een open haard die als een soort indoor-barbecue werd gebruikt.

Wil je het huis “Conchi de Galera” in Jijona bezichtigen? Maak dan nu een bezichtigingsafspraak! Neem contact met mij op via bartbus@gmail.com of klik op het onderstaande WhatsApp symbool en stuur mij een bericht.