Zijn er winkels in Jijona?

Een vraag die al vaak aan mij gesteld werd is: “zijn er winkels in Jijona”? Ja, er zijn in totaal zo’n 170 zaken die “winkel” en/of “horecagelegenheid” genoemd kunnen worden. Door op de link te klikken zie je een lijst van deze middenstanders: https://bit.ly/2TWe81X

Jijona is een volwaardig dorp waar alles te vinden en te krijgen is. Er twee grote en twee kleinere supermarkten en op dinsdagen is er markt. Toch blijft het een dorp, met haar eigen regels en gewoonten. Daarom is het vaak handig dat Jijona slechts op een klein kwartiertje afstand rijden ligt van kustdorpen als El Campello, Sant Juan en van de stad Alicante.

Meteen bij binnenkomst van San Juan bijvoorbeeld, vind men de grote supermarkt “Carrefour” (Een soort Super “Grand Bazar” of Super “Albert Hein”), maar ook bouwmarkten, meubelcenters, sportscholen, etc. El Campello is vooral lekker dichtbij voor haar heerlijke strandboulevard met ontelbare restaurantjes en bars. Verder is in de stad Alicante uiteraard alles te vinden wat elke normale stad te bieden heeft, maar vooral de oude binnenstad van Alicante staat bekend om het aangename nachtleven.

In Jijona habben we alles en kan alles, als je weet waar, wanneer en hoe. Verder is alles wat een normaal mens wenst, op een steenworp afstand van Jijona te vinden.

Voor Nederlandse en Vlaamse ondernemers die in Jijona iets willen beginnen, biedt dit mogelijkheden. Net als iedereen hebben ook de Jijonezen niet altijd evenveel zin om het dorp te moeten verlaten, op zoek naar “iets aparts” of “iets nieuws”. Toch is de behoefte aan nieuwe dingen en nieuwe mogelijkheden wel sterk aanwezig.

Buitenlandse ondernemers en vooral horeca ondernemers kunnen daarom gedurende het eerste startjaar van hun nieuwe onderneming altijd rekenen op de soms overmatige nieuwsgierigheid van de lokale bevolking. Dat schept tijd en ruimte om de nieuwe onderneming op te bouwen en ook bekend te maken aan een (groter) publiek buiten dat van Jijona en op die manier een groeiende klantenkring op te bouwen. De mond tot mond reclame van de lokale bewoners helpt hierbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *