XI Feria de Navidad de Jijona

Begin 2004, inmiddels 15 jaar geleden, kwam ik in Jijona wonen. Na het openen van een winkel met meubels en decoratieartikelen in de hoofdstraat van Jijona, “El Séptimo Cielo”, leek het mij toen een uitstekend idee om lid te worden van de lokale middenstandsvereniging AEX. Een bevriende winkelier adviseerde om eerst een keer deel te nemen aan de maandelijkse bestuursvergadering. Daar ontmoette ik de toenmalige verenigingsvoorzitter, de heer Ismaël Berlubia. Hij heette me welkom als nieuw lid en vroeg me wat ik van de vereniging verwachtte, wat mijn ideeën en voorstellen waren. “Een kerstmarkt”, stelde ik voor. “Goed idee!”, “Doen we!” was toen zijn enthousiaste reactie.

Met ongeveer 30.000 bezoekers in 3 dagen was de eerste kerstmarkt in Jijona in 2008 een ongekend success! Inmiddels organiseert de middenstandsvereniging in samenwerking met de Gemeente Jijona alweer de 11e Feria de Navidad de Jijona! De tijdsduur is 4 dagen en het aantal bezoekers ligt tegenwoordig tussen de 80.000 en 100.000. De markt is uitgegroeid tot een gastronomisch en cultureel festival, met als hoofdrolspeler Turrón.

De jaarlijkse aankondigingsposter werd dit jaar ontworpen door een jong lokaal artistiek talent: Sabina Alcaraz. Op de facebook pagina van de Feria de Navidad kan je meer lezen https://www.facebook.com/FeriadeNavidadJijona/ In 2019 vindt de Feria plaats op 5,6,7 en 8 December. Zeker de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *