Casa Maria Antoni €50.000

“Casa Maria Antoni” is een klein huisje aan de voet van het kasteel van Jijona. Elektriciteit en water komen tot bij de voordeur maar zijn niet aangesloten. Om de elektriciteit weer aangesloten te krijgen zal een elektricien de elektrische installatie in huis moeten controleren en een goedkeuringsbewijs moeten uitschrijven. Tot die tijd kan met de goedkeuring van een elektricien voor een beperkte tijd “bouwstroom” worden gebruikt. Water kan wel meteen worden aangesloten. De eigenaren zijn op de begane grond met een renovatie begonnen, maar deze werd nooit afgemaakt. Voor de deur van “Casa Maria Antoni” zit een klein fonteintje. Het huis kan met een auto of zelfs met een kleine bestelbus worden bereikt, maar niet met een vrachtwagen of een verhuiswagen. Bekijk een video van de binnenkant van dit huis op YouTube, of hieronder.“Casa Maria Antoni” geeft bij binnenkomst de indruk van een bouwval. Dit is echter niet het geval. Op de begane grond is men met een verbouwing begonnen. Omdat het huis al 10 jaar onbewoond is, zijn er door gebrek aan ventilatie vochtproblemen ontstaan. De fundamenten van de begane grond is vermoedelijk enkele honderden jaren oud. In de loop der eeuwen werd op verschillende manieren gebruik gemaakt van dit huis. Tijdens de renovatie van de begane grond kwamen de eigenaren een holte tegen die vermoedelijk het restant is van een haard. Rechts van de voordeur zit een kleine oude badkamer. “Casa Maria Antoni” moet volledig gerenoveerd worden alvorens het huis bewoonbaar is.

“Casa Maria Antoni” heeft een begane grond verdieping met een soort inkomhal en een kleine oude badkamer, een eerste verdieping met woonkamer en open keuken, een tweede verdieping met twee kleine slaapkamertjes en een dakterras. Na een renovatie is dit huisje uitermate geschikt voor bewoning door een kinderloos stel of voor verhuur als vakantiehuisje voor 2 personen.

De woonkamer met open keuken is de grootste kamer van het huis. De keuken is verouderd en is aan vervanging toe.

Er zijn twee slaapkamertjes in het huis. Één van beide is groot genoeg voor een tweepersoonsbed. Het andere kamertje is kleiner en heeft tevens een deur die toegang geeft tot de trap naar het dakterras. Het is raadzaam om dit laatste kamertje gedeeltelijk om te bouwen tot badkamer zodat in de oude badkamer op de begane grond kan worden volstaan met enkel een toilet.

“Casa Maria Antoni” heeft een mooi dakterrasje met zicht over het dorp, zicht op het kasteel en bij mooi weer zelfs zicht op de Middellandse Zee, die op slechts 20 minuutjes afstand ligt met de auto.

Wil je het huis “Casa Maria Antoni” in Jijona bezichtigen? Maak dan nu een bezichtigingsafspraak! Neem contact met mij op via bartbus@gmail.com of klik op het onderstaande WhatsApp symbool en stuur mij een bericht.