Bart Leo Jozef Bus

Ik ben geboren in Brasschaat (België 1966) en getogen in Nederland (Amsterdam 1986 en Hoorn 1990). Ik spreek Nederlands/Vlaams, Engels, Spaans en Valenciaans. De Franse en Duitse taal versta ik redelijk, maar spreken gaat minder vlot.

Op 38 jarige leeftijd besloot ik het roer om te gooien en vanuit Nederland naar Spanje te vertrekken. Sinds 2004 woon ik permanent in Jijona (Xixona) aan de Costa Blanca, (op slechts 20 minuutjes rijden van het strand!) nabij Alicante in Spanje. Min of meer toevallig kwam ik in Jijona terecht en sindsdien ben ik verliefd op “mijn dorp”.

Mijn ex-vrouw en mijn kinderen zijn teruggekeerd naar Nederland. Het huis wat we samen in 2004 kochten staat sindsdien te koop. Omdat ik een “buitenlander” ben die talen spreekt, vroegen bevriende dorpsbewoners mij om ook voor hún huizen potentiële kopers te zoeken. Door de lage prijzen en de vaak oude bouwvallige huizen raken ze via de Spaanse inmobiliaria hun huizen niet kwijt: die bieden enkel de super dure villa’s op hun websites in het buitenland aan. Huizen in Jijona onder de €70.000 worden zelfs niet eens op hun websites gezet. Toch staan er vele tientallen van deze huizen in het oude stadsgedeelte aan veel lagere prijzen te koop. Daarom besloot ik deze website te bouwen. Wil je tóch eerst eens even kijken op de websites van de lokale inmobiliaria “CORTÈS” of “ALACANT“?

IK BEN HEILIG OVERTUIGD VAN DE MOGELIJKHEDEN DIE JIJONA BIEDT!

Als onafhankelijke partij probeer ik om Nederlanders en Belgen te begeleiden bij de keuze en de aankoop van een huis in Jijona en ik probeer buurtbewoners te helpen bij het zoeken naar buitenlandse kopers. IK BEN GEEN MAKELAAR EN IK ONTVANG VAN NIEMAND COMMISSIE OF ENIGE VERGOEDING VOOR MIJN DIENSTEN.

Reguliere makelaars bestoken u met mooie plaatjes van prachtige huizen aan de stranden van de Costa Blanca, in een prijsklasse vanaf minimaal €150.000. Voor makelaars is het niet interessant om op de internationale markt te adverteren met de goedkope, vaak vervallen huizen in Jijona. Daardoor staat het oude stadsgedeelte van Jijona al decenia lang leeg. Dit in het noorden van Europa onbekende fenomeen komt vaak voor in dorpen op een afstand van tot 30 km van de Spaanse costas.

Voor vele mensen in Nederland en Vlaanderen met een droom en een plan, zijn prijzen boven de €150.000 volstrekt onhaalbaar. Ik kies er op vrijwillige basis voor om u huizen in Jijona te tonen vanaf €25.000 en om u daarbij van degelijke en realistische informatie te voorzien. Het gaat om huizen, waarvan de eigenaren mij gevraagd hebben om hen te helpen bij de verkoop. Vaak staan de huizen al tientallen jaren te koop, zonder succes, of moet men er wegens financiele druk dringend van af. De gemeente en de banken oefenen druk uit en men wil er door de verslechterende economische situatie zo snel mogelijk van af. Deze huizen worden in bijna alle gevallen te koop aangeboden in een tweetal lokale imobilienkantoren: “CORTÉS” en “ALACANT“. Verwacht echter geen villas met tuinen, terrassen of een zwembad! Jijona is een bergdorp, vlak bij de stranden van El Campello en San Joan (Alicante). Aan de meeste huizen zit opknapwerk en in sommige gevallen is zelfs een volledige renovatie onontkomelijk! Het is daarom belangrijk dat u zelf eerst (een aantal keren) komt kijken.

Zowel in Jijona als daarbuiten beschik ik over een uitgebreid netwerk van aan contacten. In Jijona beschouwt met mij als “één van hen”. Door mijn integratie en mijn jarenlange actieve sociale inzet als persoon en ondernemer in het dorp, geniet ik bekendheid, waardering en vertrouwen. Ik ken het gebied en de procedures. U mag van mij verwachten dat ik proactief ben en dat ik u veel werk uit handen neem. Ik doe dit gratis en vrijblijvend, zowel voor u als voor de verkopers.

Ik help je van begin tot eind bij de zoektocht naar je nieuwe huis in het oude gedeelte van Jijona. Ik beantwoord gratis, vrijblijvend en zo goed en duidelijk mogelijk alle aan de aankoop van een huis in Jijona en het wonen in Jijona gerelateerde vragen. Ook thema’s als economische mogelijkheden, geschatte renovatiekosten en woon-gerelateerde vragen zoals bijvoorbeeld scholing voor uw kinderen horen daarbij.

Wanneer je daar vervolgens zelf klaar voor bent, maken we samen een lijst van te bezichtigen huizen en bereiden we een werkbezoek aan het oude stadsgedeelte van Jijona voor. Ik breng je tijdens dit werkbezoek, indien gewenst, meteen al rechtstreeks in contact met de verkopende eigenaren, zodat je daar tijdens het eerste bezoek meteen persoonlijk kennis mee kan maken.

Nadat je een definitieve beslissing neemt over het concrete voornemen om een huis in het oude stadsgedeelte van Jijona aan te kopen, zal ik je (indien nodig en gewenst), persoonlijk begeleiden in al je contacten met de eigenaar, met de notaris, met het immobilienkantoor, met de gemeente Jijona en eventueel met een Spaanse bank.

Voor de promotie, het advies, en de begeleiding bij het huizenaanbod op deze website, ontvang ik GEEN COMMISSIE. Mijn belang is uitsluitend de verkoop van mijn eigen huis. Omdat ik een beetje afweet van websites bouwen, heb ik deze site in elkaar gedraaid.

Wil je mijn toekomstige buurtbewoner worden, wil je meer weten over Jijona, of wil je weten waarom de huizen in Jijona zo goedkoop zijn? Bekijk dan eerst rustig en grondig alle informatie op deze site. Neem vervolgens bij oprechte interesse, gratis en geheel vrijblijvend contact met mij op. Dat kan op elke gewenste manier, maar het liefst via een telefoongesprek of via WhatsApp.

U kunt meer informatie over mij vinden op Facebook en LinkedIn.