Bart Leo Jozef Bus

Ik ben geboren in Brasschaat (België 1966) en getogen in Nederland (Amsterdam 1986 en Hoorn 1990). Ik spreek Nederlands/Vlaams, Engels, Spaans en Valenciaans. De Franse en Duitse taal versta ik redelijk, maar spreken gaat minder vlot.

Op 38 jarige leeftijd besloot ik het roer om te gooien en vanuit Nederland naar Spanje te vertrekken. Sinds 2004 woon ik permanent in Jijona (Xixona) aan de Costa Blanca, (op slechts 20 minuutjes rijden van het strand!) nabij Alicante in Spanje. Min of meer toevallig kwam ik in Jijona terecht en sindsdien ben ik verliefd op “mijn dorp”.

IK BEN HEILIG OVERTUIGD VAN DE MOGELIJKHEDEN DIE JIJONA BIEDT!

Als onafhankelijk vastgoedadviseur is het mijn doel om Nederlanders en Belgen te begeleiden bij de aankoop van een huis in Jijona. Reguliere makelaars bestoken u met mooie plaatjes van prachtige huizen aan de Costa Blanca in een prijsklasse vanaf minimaal €150.000. Voor vele mensen met een droom en een plan zijn dit echter volstrekt onhaalbare prijzen. Ik kies ervoor om u huizen in Jijona te tonen vanaf €25.000 en u van degelijke en realistische informatie te voorzien.

Zowel in Jijona als daarbuiten beschik ik over een uitgebreid netwerk van aan mijn diensten gerelateerde contacten. In Jijona beschouwt met mij als één van hen. Door mijn integratie en mijn jarenlange actieve sociale inzet als persoon en ondernemer in het dorp, geniet ik bekendheid, waardering en vertrouwen. Ik ken het gebied, de markt en de procedures. U mag van mij verwachten dat ik proactief ben en dat ik u veel werk uit handen neem.

Ik help je van begin tot eind bij de zoektocht naar je nieuwe huis in het oude gedeelte van Jijona. Ik beantwoord gratis, vrijblijvend en zo goed en duidelijk mogelijk alle aan de aankoop van een huis in Jijona en het wonen in Jijona gerelateerde vragen. Ook thema’s als economische mogelijkheden, geschatte renovatiekosten en woon-gerelateerde vragen zoals bijvoorbeeld scholing voor uw kinderen horen daarbij.

Wanneer je daar vervolgens zelf klaar voor bent, maken we samen een lijst van te bezichtigen huizen en bereiden we een werkbezoek aan het oude stadsgedeelte van Jijona voor. Ik breng je tijdens dit werkbezoek, indien gewenst, meteen al rechtstreeks in contact met de verkopende eigenaren, zodat je daar tijdens het eerste bezoek meteen persoonlijk kennis mee kan maken.

Nadat je een definitieve beslissing neemt over het concrete voornemen om een huis in het oude stadsgedeelte van Jijona aan te kopen, zal ik je indien nodig en gewenst, persoonlijk begeleiden in al je contacten met de eigenaar, met de notaris, met de gemeente Jijona en eventueel met de Spaanse bank.

Voor de promotie, het advies, de begeleiding en de verkoop van het huizenaanbod op deze en andere websites, heb ik vaste, onwijzigbare en tevens vertrouwelijke commissie afspraken met de verkopende eigenaren. Mijn honorarium is dus reeds inbegrepen in de uitzonderlijk lage prijs waarvoor ik op deze website de gegevens over de betreffende huizen publiceer. Over dit honorarium doe ik aangifte bij de Spaanse belastingdienst en betaal ik inkomstenbelasting.

Zaken als koopkosten, overdrachtsbelasting, taxatiekosten, notariskosten, reis- en verblijfskosten of voorschotbedragen zijn uiteraard volledig voor jouw eigen rekening.

In een latere fase, na de aankoop van je huis, kunnen mijn diensten desgewenst voortgezet worden bij bijvoorbeeld zaken als vergunningsaanvragen, gesprekken en bemiddeling met bedrijven en instanties, directe mondelinge vertaling en schriftelijke communicatie, begeleiding bij onderhoud en renovatie, schoonmaak, sleutelbeheer of verhuur management.

Wil je mijn toekomstige buurtbewoner worden, wil je meer weten over Jijona, of wil je weten waarom de huizen in Jijona zo goedkoop zijn? Bekijk dan eerst rustig en grondig alle informatie op deze site. Neem vervolgens bij interesse in mijn aanbod, gratis en geheel vrijblijvend contact met mij op.

U kunt meer informatie over mij vinden op Facebook en LinkedIn.