Investeren in een oud huis in Jijona loont de moeite omdat de inkomsten groter zijn dan de kosten

Het is tegenwoordig niet erg zinvol meer om je spaargeld op een spaarrekening te zetten. Op een spaarrekening wordt je geld alleen maar minder waard. Investeren in een tweede huis in Spanje, als recreatiewoning of om te verhuren, wint daarom sterk aan populariteit.

Als je investeert in vastgoed in Spanje, investeer je in een woning waarin je zelf vakantie kunt vieren. Maar je kunt er ook een inkomen mee genereren via bijvoorbeeld vakantieverhuur. Zo kun je de jaarlijks terugkerende kosten terugverdienen en zelfs flinke winst maken. Één van de gouden regels in de vastgoedsector is om doordacht aan te kopen en zeker niet te veel te betalen. Indien je erin slaagt om aan te kopen tegen een aantrekkelijke prijs, dan zou je eigenlijk geld moeten kunnen verdienen aan je eigendom op de lange termijn.

Vaak wordt gedacht dat de aankoop van een tweede huis in een dorp aan de Costa Blanca iets is voor mensen met veel geld. Logisch dat mensen dat denken, want op de Nederlandse Waddeneilanden in Zeeland bijvoorbeeld kost een recreatiewoning gemiddeld € 350.000. Wanneer we aan de Costa Blanca in de etalages kijken zien we soortgelijke prijzen, en dus geloven we dat.

Wat vele mensen echter niet weten is dat de Spaanse en buitenlandse aanbieders niet adverteren met goedkope huizen omdat ze daar te weinig commissie voor vangen. In de dorpen die op minder dan 20 minuten rijden afstand van de stranden liggen, staan sinds de crisis tienduizenden huizen te koop aan spotgoedkope prijzen. Bijna altijd zijn het huizen waaraan wat op te knappen valt, maar er zijn vele voordelen en ontelbare mogelijkheden voor mensen die hun geld verstandig willen investeren in een tweede huis en/of een vakantiewoning in de omgeving van Alicante aan de Costa Blanca.

In Jijona worden huizen verkocht in allerlei maten en kwaliteiten aan prijzen vanaf € 35.000 tot 120.000. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op de website Goedkope Huizen in Jijona of blijf op de hoogte van het aanbod en abonneer je op het YouTube videokanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *