Groepsverblijf: een gat in de markt voor investeerders

De verhuur aan groepen is een niche in de markt van toeristische verhuur aan de Costa Blanca. Het aanbod van locaties aan de Costa Blanca, waar een grotere groep van bijvoorbeeld sporters, fietsers, wandelaars, muzikanten of jongeren enkele dagen kunnen verblijven, is vrijwel onvindbaar. De vraag naar dergelijke locaties is echter groeiende. Wielerploegen uit geheel Europa, bijvoorbeeld, kiezen de bergen op 20km in het binnenland van de Comunidad Valenciana als hun trainingsgebied. Een groepsverblijf voor dergelijke groepen vinden is echter vaak een hopeloze opgave en daarbij enorm duur.

Fietsen in de bergen rond Alicante steeds populairder

Een huis renoveren zodat het geschikt is voor een kortstondig verblijf van een groep kost veel minder dan hetzelfde huis geschikt maken voor het kortstondige of langdurige verblijf van bijvoorbeeld twee of vier mensen. In een huis met 4 verdiepingen, bijvoorbeeld, is voor een groep  slechts 1 keuken en 1 woonkamer nodig. Alle andere ruimtes kunnen gebruikt worden als slaapkamers en eventueel badkamers. In het andere geval moeten 4 appartementen gecreëerd worden. De investering is groter en de slaapcapaciteit neemt af.

Een huis voor een groep moet vooral FUNCTIONEEL en HUFTERPROOF zijn. Er hoeft derhalve weinig of niet te worden geïnvesteerd in de esthetiek van het huis of luxe. Men moet er kunnen douchen en men moet er kunnen slapen. Als er dan ook nog een ruime keuken en een ruime woonkamer is, dan is dat voor een groep al snel ruim voldoende. Voor de “normale” huurders van tegenwoordig kan het allemaal niet luxe genoeg zijn. Hun eisen liggen veel hoger.

Wielerploeg ASTANA op trainingskamp

Bij verhuur aan groepen kan de verhuurprijs per persoon veel lager gelegd worden, waardoor het voor de huurders erg interessant is om op het aanbod in te gaan. Met een groep van 10 personen huren aan een prijs van 10 euro per persoon per dag kost voor 10 dagen slechts 100 euro per persoon. Nergens aan de Costa Blanca kan je voor een dergelijke lage prijs iets huren. Voor de verhuurder levert het evenwel in 10 dagen 1000 euro op. Dat is in Jijona ongeveer 4X een maandhuur bij verhuur op lange termijn.

Internationaal adverteren met een groepslocatie aan de Costa Blanca is eenvoudig omdat de specifieke doelgroep duidelijk is. Het volstaat om informatie en aanbiedingen te versturen aan diverse clubs en verenigingen. Als snel bouwt men een vaste klantenkring op die jaarlijks terugkomt, waardoor adverteren overbodig wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *