Belgen kopen massaal huizen aan de Costa Blanca

In 2018 hebben ruim 4.100 Belgen in Spanje woning gekocht. Meer dan 1300 van deze woningen werden gekocht aan de Costa Blanca, wat met voorsprong de populairste regio is.

De Costa del Sol blijft de populairste vakantiebestemming bij de Belgen, maar voor de aankoop van een tweede verblijf staat de Costa Blanca op de eerste plaats. Dat komt door het prijsverschil. Voor een nieuwbouw villa op de Costa del Sol betaal je al snel 450.000 euro, terwijl je voor een gelijkaardig nieuwbouwpand aan de Costa Blanca “slechts” 350.000 euro nodig hebt.

Toch blijven dit voor vele Belgen en Nederlanders die de wens koesteren om naar Spanje te verhuizen, astronomische bedragen. De (bestaande) huizen “in het binnenland” zijn echter veel goedkoper! Voor prijzen ruim onder de 100.000 euro vind je in de dorpen op enkele tientallen kilometers afstand van het strand huizen voor ieder wat wils! Wil je weten wat bijvoorbeeld de huizen aan de Costa Blanca in Jijona op slechts 15 minuten rijden van het strand kosten? Kijk dan eens op http://www.goedkopehuizeninjijona.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *